Saimaan Säilät on vuonna 1955 perustettu miekkailuseura, jonka harjoitusohjelmaan kuuluvat floretti-, kalpa- ja säilämiekkailu sekä pyörätuolimiekkailu. Yhdistyksen kotipaikka on Lappeenranta.

Seurassa edistetään liikuntaharrastusta pääasiassa miekkailun puitteissa siten, että jäsenet harrastaisivat kunto-, kilpa- tai huippu-urheilua edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti yhteistä hauskanpitoakaan unohtamatta.

Miekkailussa jokainen löytää oman tavan saada onnistumisen iloja. Otellessaan miekkailija voi käyttää juuri itselleen luontaista ominaisuutta – esimerkiksi räjähtävää nopeutta, uuvuttavaa kestävyyttä, taktista ennakointia, teknistä täsmällisyyttä tai niiden kombinaatiota.

Miekkailu sopii kaiken ikäisille noin 10-vuotiaista ylöspäin. Laji sopii erinomaisesti myös iäkkäämmille harrastettavaksi ja on siitä mukava, että miehet ja naiset pystyvät ottelemaan tasavertaisesti toisiaan vastaan. Miekkailusta saat haastavan elinikäisen harrastuksen!

Tervetuloa kokeilemaan myös miekkailua pyörätuolissa. Pyörätuolimiekkailu on turvallinen ja tehokas kunnon kohottaja. Miekkaillessa mm. istumatasapaino paranee ja keskivartalon hallinta kehittyy.

Jos olet kiinnostunut miekkailusta, tule käymään harjoitussalillamme Lappeenrannan uimahallin alakerrassa!